Thursday, January 23, 2014

APPLE LEARNING RM29 SMNJG RM33 SS


Merupakan alat permainan ilmiah kanak-kanak yang berkonsepkan Islam. Ia direkabentuk menyerupai replika buah epal yang sangat ringan sesuai dibawa ke mana sahaja. Didatangkan dalam pilihan warna menarik (oren/kuning/hijau) sesuai untuk menarik minat kanak-kanak mempelajari asas Al-Quran khususnya doa-doa harian, surah-surah pendek dan bacaan dalam solat. Sangat praktikal dimiliki oleh setiap kanak-kanak dalam usaha memupuk minat mereka mengamalkan cara hidup Islam dalam kehidupan seharian. Sesuai dijadikan hadiah atau cenderahati kerana rekabentuknya yang menarik dan disukai kanak-kanak.
Spesifikasi: 
Butang 1 : 26 Doa Harian (Doa Tidur, Doa Makan, Doa Mandi, Doa Memakai Baju, Doa Keluar Rumah, Doa Menaiki Kenderaan dan lain-lain doa harian terpilih) 
Butang 2 : 16 Surah Lazim (Al-Fatihah, An-Naas, Al-Falaq, Al-Kafirun, Al-Qariah, Al-Kauthar, Al-Ashr dan lain-lain surah terpilih) 
Butang 3 : Azan, Bacaan Dalam Solat (dari takbir hingga ucapan salam) 
Butang 4 : Nyanyian Nasyid dalam Bahasa Arab (Thanks The Parents, Love Allah and The Messenger, Ramadhan Is Coming dan lain-lain lagu nasyid pilihan) 
Butang 5 : Lampu Projektor yang bertukar warna sesuai dijadikan lampu tidur kanak-kanak sambil mendengar alunan ayat-ayat Al-Quran. 

Produk baru. 
Material: plastik (selamat digunakan kanak-kanak). 
Warna: Oren/Kuning/Hijau 
Tali disertakan sesuai digantung di leher dan dibawa ke mana sahaja. 
Sesuai bagi kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke atas. 
Menggunakan 3x bateri AAA (bateri tidak disertakan).
Manual Pengguna dalam Bahasa Inggeris disertakan.